• i Ander gedrag

  Het meest kenmerkend aan dementie zijn de geheugenstoornissen die steeds ernstiger worden. Ook krijgen veel mensen met dementie te maken met veranderd gedrag en veranderingen in karakter. De verschijnselen van dementie verschillen echter per persoon en per ziekte.
  Op de site van Alzheimer Nederland vindt u informatie over ander gedrag.

 • i Huisarts over omgaan met dementie

  Dementie is een ziekte waarbij verschillende hersenfuncties achteruitgaan. Daardoor ontstaan problemen met het geheugen, het herkennen van mensen, dingen en de omgeving, het spreken en begrijpen, het uitvoeren van handelingen, het plannen en organiseren. Ook het gedrag en de persoonlijkheid kunnen veranderen. Er kunnen problemen ontstaan in het dagelijks leven: in het huishouden, het werk, slaapritme en in gesprekken met huisgenoten en andere mensen.

 • i Huisbezoek door wijkverpleegkundige ZZG Nijmegen eo

  Herkent u de volgende vraag: Wat is er met mij of mijn naaste aan de hand? Of heeft u een niet pluis gevoel? Loopt u aan tegen ander gedrag van uw naaste? De wijkverpleegkundige komt graag bij u thuis.

  Tijdens een of meerdere gesprekken bespreekt u samen in alle rust de situatie, de problemen die dat met zich meebrengt en mogelijke oplossingen.

 • i Ouderenadviseur gemeente Beuningen

  De ouderenadviseur is een deskundige op het gebied van welzijn, wonen, zorg- en dienstverlening en werkt onafhankelijk van de instellingen die zorg en diensten leveren. De ouderenadviseur geeft, indien gewenst, voorlichting, informatie en verdere ondersteuning.

 • i Ouderenadviseur gemeente Groesbeek

  Als uw leeftijd een woordje meespreekt, komen er soms vragen op en kun je een steuntje in de rug wel gebruiken. Dan is de ouderenadviseur van Forte Welzijn er voor u.

 • i Ouderenadviseur gemeente Heumen

  De ouderenadviseur heeft een wegwijsfunctie en ondersteunt bij het vinden van de juiste hulp of zorg. Ouderen met dementie en hun mantelzorgers kunnen meer moeite hebben om problemen op te lossen. De ouderenadviseur helpt bij het verhelderen van de vragen en/of problemen en zoekt mee naar de juiste oplossingen en voorzieningen. Zij is goed op de hoogte van de sociale kaart in uw gemeente Heumen.

  Bij een niet pluisgevoel, of een vermoeden van dementie kan de ouderenadviseur een rol vervullen als opstap naar ondersteuning.

 • i Ouderenadviseur gemeente Nijmegen (3)

  Merkt u dat het gedrag van uzelf verandert? Of het gedrag van uw partner/familielid? Soms zomaar somber, bang, boos of in de war? Bij dementie kan het gedrag van iemand veranderen. Merkt u dit en heeft u hier vragen over? Een ouderenadviseur gaat met u in gesprek. U kijkt samen naar welke mogelijkheid het best  bij u past.

 • i Polikliniek Geriatrie Radboudumc Alzheimercentrum

  Op de polikliniek worden patiënten met milde geheugenstoornissen en dementie behandeld en begeleid. De polikliniek is onderdeel van het Geheugendagcentrum Geriatrie.

 • i Zorgtrajectbegeleiding (3)

  Als u wilt praten over veranderende gevoelens dan kunt u hierover praten met de zorgtrajectbegeleider. Hij of zij houdt contact met u gedurende het proces van dementie.