• i Ander gedrag

  Dementie betekent voor de directe omgeving van de patiënt een verlies. De persoon met dementie wordt steeds moeilijker te bereiken en hierdoor wordt er beetje bij beetje afscheid genomen van de persoon die hij of zij was. Op de site Alzheimer Nederland kunt u hier van alles over lezen.

  Ook somberheid komt voor in alle stadia van dementie. Er is dan ook een flinke kans dat je vroeg of laat te maken krijgt met somber of depressief gedrag van je naaste. Dat is niet alleen vervelend voor je naaste, maar ook voor jou. Veel mensen ervaren somberheid als besmettelijk, waardoor ze zelf ook somber worden. Het is daarom belangrijk dit gedrag zo snel mogelijk te herkennen en erkennen zodat je er iets aan kunt doen. Ook om jezelf te beschermen.

  Op de site van Alzheimer Nederland staan tips en adviezen vertellen je meer over wanneer je moet ingrijpen en wat je dan kunt doen.

 • i Cursussen ZZG Nijmegen

  ZZG zorggroep organiseert regelmatig de cursussen:

  • Vergeetachtigheid of dementie?
  • Duidelijkheid over dementie. De kosten voor deze cursus bedragen € 25,-
 • i Ergotherapie zorggroep Maas en Waal

  Als u dagelijkse activiteiten niet meer (volledig) kunt uitvoeren kan de ergotherapeut u ondersteunen, en samen kijken welke hulpmiddelen en handigheden uw zelfstandigheid verhogen.

  Het team van ergotherapeuten heeft ervaring en expertise op het gebied van ergotherapie in de ouderenzorg en is gespecialiseerd in de behandeling van cliënten die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Daarnaast behandelen zij cognitieve problemen (het vermogen tot denken).

 • i Ergotherapie ZZG Nijmegen

  De ergotherapeut kan u helpen bij activiteiten als wassen, aan- en uitkleden, eten en drinken, in en uit bed komen, verplaatsen binnen- en buitenshuis, telefoneren, werk, schoolbezoek en hobby’s.

 • i Geheugenpoli Radboudumc Alzheimer Centrum

  De geheugenpoli van het Radboudumc is voor mensen van alle leeftijden met geheugenklachten of klachten over verandering in gedrag. De polikliniek is onderdeel van het Radboud Alzheimer Centrum. Op de geheugenpoli kijken ze naar de oorzaak is van de klachten. Ook is er behandeling en begeleiding van patiënten en hun naasten.

 • i Geheugentest

  Veel mensen vinden zichzelf vergeetachtig, maar dat hoeft niet te betekenen dat het dementie is. Maakt u zich zorgen over uw geheugen of dat van een ander? 

  Doe dan de alzheimer test en ontdek hoe het met uw geheugen gaat. Na afloop ontvangt u uw persoonlijke uitslag met een informatieve brochure passend bij die uitslag.

  Wilt u het geheugen van uzelf of uw partner/familielid testen? Bezoek dan deze site van Alzheimer Nederland: www.geheugentest.nl

 • i Huisarts over omgaan met dementie

  Dementie is een ziekte waarbij verschillende hersenfuncties achteruitgaan. Daardoor ontstaan problemen met het geheugen, het herkennen van mensen, dingen en de omgeving, het spreken en begrijpen, het uitvoeren van handelingen, het plannen en organiseren. Ook het gedrag en de persoonlijkheid kunnen veranderen. Er kunnen problemen ontstaan in het dagelijks leven: in het huishouden, het werk, slaapritme en in gesprekken met huisgenoten en andere mensen.

 • i Huisbezoek door wijkverpleegkundige ZZG Nijmegen eo

  Herkent u de volgende vraag: Wat is er met mij of mijn naaste aan de hand? Of heeft u een niet pluis gevoel? Loopt u aan tegen ander gedrag van uw naaste? De wijkverpleegkundige komt graag bij u thuis.

  Tijdens een of meerdere gesprekken bespreekt u samen in alle rust de situatie, de problemen die dat met zich meebrengt en mogelijke oplossingen.

 • i Ouderenadviseur gemeente Beuningen

  De ouderenadviseur is een deskundige op het gebied van welzijn, wonen, zorg- en dienstverlening en werkt onafhankelijk van de instellingen die zorg en diensten leveren. De ouderenadviseur geeft, indien gewenst, voorlichting, informatie en verdere ondersteuning.

 • i Ouderenadviseur gemeente Groesbeek

  Als uw leeftijd een woordje meespreekt, komen er soms vragen op en kun je een steuntje in de rug wel gebruiken. Dan is de ouderenadviseur van Forte Welzijn er voor u.

 • i Ouderenadviseur gemeente Heumen

  De ouderenadviseur heeft een wegwijsfunctie en ondersteunt bij het vinden van de juiste hulp of zorg. Ouderen met dementie en hun mantelzorgers kunnen meer moeite hebben om problemen op te lossen. De ouderenadviseur helpt bij het verhelderen van de vragen en/of problemen en zoekt mee naar de juiste oplossingen en voorzieningen. Zij is goed op de hoogte van de sociale kaart in uw gemeente Heumen.

  Bij een niet pluisgevoel, of een vermoeden van dementie kan de ouderenadviseur een rol vervullen als opstap naar ondersteuning.

 • i Ouderenadviseur gemeente Nijmegen (1)

  Heeft u het vermoeden dat er iets anders is dan anders? Heeft u twijfels over het gedrag of geheugen van uzelf of uw partner? Dan is het goed om daar eens met iemand over te praten. Dat kan een iemand uit uw familie zijn, maar dat kan ook met een ouderenadviseur.

 • i Polikliniek Geriatrie Radboudumc Alzheimercentrum

  Op de polikliniek worden patiënten met milde geheugenstoornissen en dementie behandeld en begeleid. De polikliniek is onderdeel van het Geheugendagcentrum Geriatrie.

 • i Thuiszorg OBG

  OBG biedt persoonlijke verpleging en verzorging aan huis. U kunt gebruikmaken van de volgende diensten:

  • Persoonlijke Verzorging,
  • Persoonlijke Verpleging,
  • Huishoudelijke hulp,
  • Dagbesteding,
  • Individuele Begeleiding
 • i Zorgtrajectbegeleiding (1)

  Als u twijfelt over wat er aan de hand is dan kan de zorgtrajectbegeleider u wegwijs maken. Hij of zij weet waar u hulp kunt krijgen voor nader onderzoek. De zorgtrajectbegeleider houdt contact met u gedurende het proces van dementie.