• i Geheugenpoli Radboudumc Alzheimer Centrum

  De geheugenpoli van het Radboudumc is voor mensen van alle leeftijden met geheugenklachten of klachten over verandering in gedrag. De polikliniek is onderdeel van het Radboud Alzheimer Centrum. Op de geheugenpoli kijken ze naar de oorzaak is van de klachten. Ook is er behandeling en begeleiding van patiënten en hun naasten.

 • i Huisarts over vergeetachtigheid

  U kunt voor vragen over vergeetachtigheid altijd terecht bij uw eigen huisarts. 

  We spreken van vergeetachtigheid wanneer uw geheugen minder goed werkt dan u van uzelf gewend bent.

  Met het ouder worden wordt iedereen wel eens wat vergeetachtig. Met vergeetachtigheid valt te leven. Iemand die alleen wat vergeetachtig is, kan gewoon het huishouden doen, werken, geldzaken regelen en een reis ondernemen. Vergeetachtigheid kan erger worden door bijvoorbeeld spanningen en heftige gebeurtenissen, zoals het overlijden van een partner of een ontslag. U heeft dan te veel aan uw hoofd.

 • i Polikliniek Geriatrie Radboudumc Alzheimercentrum

  Op de polikliniek worden patiënten met milde geheugenstoornissen en dementie behandeld en begeleid. De polikliniek is onderdeel van het Geheugendagcentrum Geriatrie.

 • i Pro Persona, afdeling ouderen (1)

  Naast geheugenproblemen hebben mensen soms last van psychische klachten zoals angst, somberheid, apathie, onrust of boosheid. Ook kan er sprake zijn van veranderd of moeilijk gedrag. Soms zijn mensen door deze klachten minder toegankelijk voor hulp. Hierdoor kan het extra moeilijk zijn om erachter te komen wat er aan de hand is.

  Pro Persona afdeling ouderen biedt voor deze mensen en hun naasten gespecialiseerd onderzoek en advies.

 • i Specialistisch Zorg- en behandelcentrum Joachim en Anna (Waalboog, Nijmegen)

  In Joachim en Anna (Specialistisch Zorg en Behandelcentrum) bieden wij belevingsgerichte zorg en dienstverlening in huiselijke sfeer. We streven ernaar uw levensstijl, uw gewoonten en activiteiten uit de thuissituatie zo lang mogelijk te behouden. Wij bieden u een dagbestedingsprogramma dat afgestemd is op uw situatie.