• i Advies en tips bij gevaar

  Als u gevaarlijke situaties meemaakt, of bang bent dat het mis zal gaan. Wat kunt u dan doen? Klik hier voor iemand die met u meedenkt.

 • i Vallen

  Veel mensen met dementie lopen minder goed. De kans op vallen is groter geworden. Hoe kunt u dat voorkomen. Klik hier voor meer informatie.

 • i In en om huis

  In en om huis gebeuren de meeste ongelukken, dat geldt ook bij dementie. Bij het koken, traplopen, douchen, naar buiten gaan. Wat kan ik doen om de risico’s te verminderen. Klik hier voor de mogelijkheden.

 • i Verkeer

  Kunt u zomaar gaan wandelen, fietsen, autorijden. Wat kunt u doen voor de veiligheid. Klik hier voor informatie.

 • i Dwalen en verdwalen

  Sommige mensen met dementie raken de weg kwijt, of gaan op vreemde tijden naar buiten. Klik hier voor informatie en hulp.

 • i Handreiking comfortabel wonen voor mensen met dementie

  Op het moment dat iemand te maken krijgt met de ziekte van Alzheimer of één van de andere ziektes die leiden tot dementie, dan komt er veel op betrokkene en de mensen in diens omgeving af. In eerste instantie gaat het om vragen zoals: Wat is er precies aan de hand? Hoe kom ik aan informatie? Wat zijn de prognoses? Wie kan me helpen en ondersteunen? Wie vertel ik het allemaal en hoe doe ik dat? Vragen waar niet alleen de persoon met dementie zelf mee worstelt, maar ook diens partner, kinderen en andere direct betrokken familieleden, vrienden en bekenden.
   
  Nadat een aantal van deze vragen beantwoord is, komt een aantal vervolgvragen over de toekomst op: Hoe gaat het nu verder? Waarvoor kan ik hulp inroepen? Bij welke instanties en mensen kan ik terecht? Eén van de vragen die hier ook bij hoort is: hoe lang is het  mogelijk om thuis te blijven wonen? Want zo lang mogelijk thuis wonen is een wens die de meeste mensen met dementie en de meeste van hun dierbaren hebben.

  Handreiking comfortabel wonen voor mensen met dementie