• i Administratie Nijmegen Sterker sociaal werk

  De vrijwilligers van de Thuisadministratie helpen bij het invullen van formulieren en het ordenen van uw administratie. U betaalt alleen de gemaakte kosten voor bijvoorbeeld kopieën, postzegels of ordners.

 • i Administratie Wijchen MeerVoormekaar

  MeerVoormekaar biedt ondersteuning aan inwoners bij het ordenen en overzichtelijk maken van hun administratie.

  Een vrijwilliger neemt contact met u op om een afspraak te maken bij u thuis. Gezamenlijk werkt u aan het ordenen van de administratie, inzicht creëren in inkomsten, uitgaven en eventuele schulden.

 • i Bezoek en Opvang Service gem. Heumen

  Altijd zorgen voor iemand die vergeetachtig is of dementie heeft, kan zwaar zijn. Om die zorg vol te kunnen houden is het belangrijk er als mantelzorger af en toe 'even tussenuit' te kunnen. De BOS-vrijwilligers kunnen u daarbij helpen door op bezoek te komen en/of de taak van de mantelzorger over te nemen.

 • i Bezoek en Opvang Service Wijchen

  Ter ondersteuning van langdurig zieken en dementerenden in de thuissituatie kunnen speciaal opgeleide vrijwilligers een aantal uren per week de zorg overnemen van de vaste verzorgers (partners, kinderen of bekenden).

  Het gaat om licht verzorgende handelingen (bijvoorbeeld een boterham smeren, iemand naar bed helpen), gezelschap houden, een wandeling maken, een spelletje doen. Hierdoor wordt de mantelzorger in staat gesteld om even iets voor zichzelf te doen en contacten te onderhouden buitenshuis.

 • i Boodschappen en maaltijdservice Maas en Waal

  Indien boodschappen doen of koken niet meer vanzelfsprekend gaat, kunt u gebruikmaken van onze boodschappen en maaltijdenservice.

 • i Boodschappen Nijmegen Hulpdienst

  Soms lukt het niet meer om zelf boodschappen te doen. Een vrijwilliger kan dit wekelijks of zo nu en dan voor u of samen met u doen.

 • i Boodschappen Nijmegen Sterker sociaal werk

  Als het u niet meer lukt uw dagelijkse boodschappen in huis te halen, kunt u vragen om hulp van een vrijwilliger. U betaalt eventuele parkeerkosten en door de vrijwilliger gereden kilometers.

 • i Boodschappenbegeleidingsdienst Wijchen

  Vrijwilligers van de Boodschappenbegeleidingsdienst begeleiden mensen die zelf niet in staat zijn boodschappen te doen en die niet direct een oplossing zoeken in de vorm van een boodschappenservice aan huis.

  Samen en onder begeleiding van een vrijwilliger worden de boodschappen gedaan.

 • i Dementie en bewegen Wijchen

  Samen met partners wordt gewerkt aan het zo lang mogelijk aan het bewegen houden of krijgen van mensen met geheugenproblemen en dementie.

  Er is een brochure samengesteld met het aanbod aan beweegactiviteiten die geschikt zijn voor mensen met geheugenproblemen en dementie.

  Klik hier voor de brochure brochure-bewegen-en-dementie.

 • i Domoticazorg ZZG Nijmegen

  De afdeling Domoticazorg van ZZG zorggroep is continu op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het raakvlak van zorg en technologie om uw zelfredzaamheid thuis te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Clavisio sleutelkluis
  • Medido (medicijndoos)
  • Zorg op afstand via PAL4 (videocontact met zorgverleners en medecliënten)
 • i Eetpunt Beuningen

  Het Eetpunt is wekelijks geopend op dinsdag van 12.30 tot 14.00 uur in het Molenhuis. Aanmelding vóór 10.00 uur op de maandag ervoor is verplicht op onderstaand telefoonnummer. Kosten bedragen € 7,50 p.p. voor een driegangen menu. Afmelden kan uiterlijk tot 24 uur van tevoren. U begrijpt dat wij bij afmelding na dit tijdstip de volledige prijs van de maaltijd bij u in rekening moeten brengen.

 • i Eetpunt Ewijk

  Het Eetpunt is wekelijks geopend op woensdag van 12.30 - 14.00 uur in het sociaal cultureel trefpunt MFA ’t Hart, Den Elt 17 in Ewijk.

 • i Eetpunt Weurt

  Het Eetpunt is wekelijks geopend op donderdag van 12.30 - 14.00 uur in de Kloosterhof, Kapittelweg 2A in Weurt.

 • i Huishoudelijke hulp Malden

  Malderburch biedt huishoudelijke hulp aan huis.

 • i Huishoudelijke hulp zorggroep Maas en Waal

  Zorggroep Maas & Waal biedt huishoudelijke zorg thuis.

 • i Hulpdiensten Wijchen

  U kunt gratis praktische en eenvoudige hulp krijgen in situaties waarin moeilijk een beroep gedaan kan worden op anderen en/of professionele instanties. De hulp is altijd aanvullend. Uitgangspunt is verder dat de hulp bijdraagt aan het langer zelfstandig wonen. De hulp kan eenmalig zijn of van korte duur. Er kan echter ook behoefte zijn aan langduriger hulp.

 • i Klussen Hulpdienst Nijmegen

  Heeft u kleine klusjes in en rondom uw huis die u niet meer zelf kunt doen? Mogelijk kan een vrijwilliger van de Hulpdienst u helpen. Niet bij achterstallig onderhoud.

 • i Klussen Nijmegen Sterker sociaal werk

  De Klus Service doet klusjes in en om het huis voor uw veiligheid. Als u zelf geen eenvoudige klussen (meer) kunt doen en u heeft niemand in de buurt voor deze klussen, kunt u een beroep doen op de vrijwilligers van de Klus Service.

 • i Klussen Wijchen

  Bewoners met een fysieke beperking en een laag inkomen, geen of beperkt sociaal netwerk kunnen een beroep doen op de klussendienst. Zij kunnen zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van MeerVoormekaar.

  Het gaat om kleine klussen in en rondom huis en tuin. Alle aanvragen worden gescreend. De klussen worden door de vrijwilligers van de klussendienst deskundig uitgevoerd.

 • i Klussendienst gemeente Heumen

  Voor kleine reparaties in de (aanleun)woning kunt u onze klussendienst inschakelen. Zij helpen u tegen een kleine vergoeding.

 • i Maaltijden Nijmegen Waalboog

  Woonzorgcentrum De Honinghoeve in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost biedt wijkbewoners de mogelijkheid een dagelijkse verse warme maaltijd te komen nuttigen.

  De vers bereide warme maaltijden worden geserveerd tussen 12.30 en 13.30 uur. U kunt kiezen uit twee verschillende menu’s, die zijn opgebouwd uit soep, hoofdmaaltijd en een nagerecht. De kosten bedragen € 7,60 voor drie gangen (en minder als u minder nuttigt). U kunt vrij binnenwandelen. De gastvrouwen begeleiden u graag naar een plek.
  Eten bij De Honinghoeve biedt meteen de mogelijkheid voor een gezellig praatje met uw tafelgenoten. Samen smaakt toch beter dan alleen. 

   

 • i Maaltijdservice Groesbeek

  Woont u in Groesbeek, Breedeweg of De Horst en wilt u iedere dag een verantwoorde, gezonde- en vitaminerijke maaltijd eten zonder dat u daar zelf voor moet koken? U wilt die maaltijd bij u aan de voordeur bezorgd krijgen? Dan is de maaltijdservice voor u een uitkomst: Hofmans Catering maakt het mogelijk, ondanks beperkingen, langer in uw eigen vertrouwde woonomgeving te blijven wonen. Voor de maaltijdservice wordt met vaste chauffeurs gewerkt, er komt dus altijd een vertrouwd gezicht
  bij u aan de deur.

 • i Maaltijdservice Sterker sociaal werk - Hofmans

  De maaltijdservice van Sterker sociaal werk - Hofmans kan dagelijks koelverse maaltijden in Nijmegen bezorgen. Alle maaltijden zijn bereid met zo min mogelijk zout en op smaak gebracht met kruiden. Eet u vegetarisch of heeft u speciale dieetwensen? Voor bijna alle wensen kunnen wij een menu op maat samenstellen.

 • i Mantelzorg Nijmegen Hulpdienst

  Neemt u de zorg op u voor uw dementerende partner of familielid, en zou u daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken? Mogelijk kan een vrijwilliger van de Hulpdienst iets voor u betekenen. Bijvoorbeeld door één keer per week een paar uurtjes langs te komen, zodat u even tijd heeft voor uzelf.

  Met het project “Luisterend oor voor mantelzorgers” biedt de Hulpdienst aan mantelzorgers - die nu midden in het proces van zorgen voor hun naaste zitten - de mogelijkheid om in contact te komen met een “maatje”. Het gaat er om dat de mantelzorger het gevoel krijgt dat er iemand naast hem staat en meedenkt.

 • i OBG-Thuisservice

  Als het je allemaal teveel wordt, en je wilt graag wat ondersteuning bij het zoeken naar iemand voor de tuin of een klusje in huis, dan is OBG-Thuisservice iets voor jou. OBG-Thuisservice is een telefonische bemiddelingsservice. Deelnamekosten zijn inkomensafhankelijk.

 • i Open eettafel Molensoos Beuningen

  Om 12.30 uur start het Eetpunt van de Molensoos; een open eettafel waar iedereen welkom is, ook buurtbewoners.

 • i Personenalarmering Beuningen

  Wilt u langer thuis blijven wonen maar wel de zekerheid van directe hulp als het nodig is?

  Met onze personenalarmering kan dat! Met één druk op de alarmknop heeft u verbinding met de centrale meldkamer en worden uw contactpersonen gewaarschuwd.

 • i Personenalarmering Gemeente Berg en Dal

  Met de Personenalarmering maakt u met één druk op de knop contact met iemand . Dat is een veilig gevoel als u alleen thuis woont en u niet zeker bent of u op tijd hulp in kunt roepen als dat nodig mocht zijn.

  In de Groesbeek en Berg en Dal kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om, nadat u de knop heeft ingedrukt, in contact te komen met professionele hulp. Deze neemt daarna de maatregelen, die op dat moment nodig zijn.

  In de andere dorpen van de gemeente Berg en Dal krijgt u contact met mensen uit uw omgeving, die u van te voren hiervoor heeft opgegeven. Dit kunnen de buren zijn, familie of kennissen.

 • i Personenalarmering gemeente Heumen

  U woont alleen en u vraagt zich wel eens af hoe het moet, als u valt of onwel wordt en er is niemand in huis om u te helpen. Of misschien heeft u een partner, maar is deze in nood niet in staat om de helpende hand te bieden. In dat geval kan personenalarmering een uitkomst bieden. Met een druk op de knop kunt u iemand waarschuwen.

   

 • i Personenalarmering Nijmegen Sterker sociaal werk

  Met Personenalarmering van Sterker sociaal werk kunt u meteen hulp inroepen als u thuis iets overkomt. U huurt hiervoor alarmeringsapparatuur waarmee u wordt aangesloten op een meldkamer. U kunt kiezen uit Sociale alarmopvolging (met opvolging door eigen contactpersonen) of Professionele alarmopvolging (met opvolging door de thuiszorg).

 • i Praktische hulpjes bij medicijngebruik

  Wanneer u als oudere meerdere medicijnen gebruikt, heeft u vaak een hele verzameling doosjes in huis. Het is niet raar dat u wel eens het overzicht kwijtraakt of een middel vergeet in te nemen. Het is echter erg belangrijk dat u uw geneesmiddelen op het juiste tijdstip en in de juiste dosering gebruikt. Dan werken geneesmiddelen het beste. Bespreek uw twijfel met uw apotheker, want er zijn handige verpakkingsmethoden beschikbaar die het voor u eenvoudiger kunnen maken.

 • i Restaurant De Wals Malden

  Dagelijks kunt u terecht in 4-sterren restaurant Bistro De Wals. De Wals is dagelijks geopend van 12.00 tot 14.00 uur en op woensdag en donderdag ook 's avonds van 17.00 tot 19.00 uur. Zaterdagochtend tussen 8.30 en 10.00 uur kunt u er terecht voor een lekker ontbijtbuffet. Op zondagavond is er tussen 16.30 en 18.30 uur een snackavond.

 • i Tuinhulp Nijmegen Hulpdienst

  Van april tot oktober kunnen vrijwilligers van de Hulpdienst tuintjes onderhouden. De hulp van een vrijwilliger kost € 2,50 per uur.

 • i Vervanging Mantelzorg thuis Beuningen

  Vervanging Mantelzorg thuis kan voor enkele uren per week de zorg overnemen van de mantelzorger. Hiervoor zijn speciaal opgeleide vrijwilligers werkzaam bij Perspectief die een aantal uren per week beschikbaar zijn.
  Het kan gaan om gezelschap houden, een wandeling maken, spelletjes doen enzovoorts. Om toch een vertrouwd gezicht te bieden streven wij er naar om steeds dezelfde vrijwilliger bij u in te zetten.

 • i Vervoer Nijmegen Hulpdienst

  Heeft u een afspraak met bijvoorbeeld uw fysiotherapeut of dokter? Een vrijwilliger van de Hulpdienst biedt u vervoer en begeleiding.

 • i Vervoer Nijmegen Sterker sociaal werk

  Als u geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, zijn er vrijwillige chauffeurs die u naar de plaats van bestemming kunnen brengen. Slechts in uitzonderingsgevallen is het mogelijk om een rit buiten de stad aan te vragen. U moet de aanvraag minimaal vier werkdagen van tevoren indienen. U betaalt een vaste prijs per kilometer, gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger en eventuele parkeerkosten.

 • i Vervoer op maat gemeente Heumen

  Vervoer op maat is bedoeld voor korte ritten in uw woonomgeving binnen de gemeente Heumen, maar ook naar Dukenburg, Nijmegen-Zuid, Nijmegen-Midden, Heilig Landstichting, Berg en Dal, Molenhoek en Mook. En tevens naar de diverse ziekenhuizen en verpleeghuizen in de omgeving.

  De rolstoel toegankelijke taxibus van Vervoer op Maat rijdt zeven dagen per week. Het kan zijn dat het tijdstip waarop u een rit wil boeken niet beschikbaar is. Informeert u naar de mogelijkheden.

  U betaalt € 3,50 voor een enkele rit. Mogelijkheid voor aanschaf van een 11- rittenkaart voor € 35,00,

   

 • i Vrijwillige hulpdienst gem. Heumen

  Als u kortdurende, eenvoudige hulp nodig heft, kunt u contact opnemen met de vrijwillige hulpdienst. Het betreft hulp die om welke reden dan ook niet gegeven kan worden door buren, familie, vrienden of kennissen.

  • vergezellen naar ziekenhuis of huisarts
  • bezoek
  • lichte tuinwerkzaamheden
  • kleine klusjes
  • begeleidend vervoer
  • boodschappen of medicijnen halen
  • bijspringen in noodsituaties
 • i Wandelen Malden

  Altijd zorgen voor iemand die vergeetachtig of dementerend is of voor iemand zorgen die langdurig ziek is, dat is erg zwaar. Om die zorg vol te kunnen houden is het belangrijk er af en toe 'even tussenuit' te kunnen. De vrijwilligers kunnen u daarbij helpen. Ook is de bezoek en opvangservice is bedoeld voor alleenstaande ouderen die zich door een chronische ziekte of dementie eenzaam voelen en behoefte hebben aan gezelschap en aandacht.

 • i Wandelen Nijmegen Hulpdienst

  Even lekker naar buiten om een wandeling te maken is niet altijd vanzelfsprekend. Kunt u niet alleen naar buiten, dan kan een vrijwilliger van de Hulpdienst met u meegaan.

 • i Wandelgroep Beuningen

  Wilt u er ook weleens uit, op een vrijblijvende manier actief bezig zijn, de omgeving verkennen (óók de binnenstraatjes van Beuningen) en/of contact maken met andere mensen? Kom dan op dinsdagen om 10.00 uur naar het Molenhuis in Beuningen. Vanuit hier vertrekt er elke week een groep van gemiddeld 15 personen voor een mooie wandeling van circa 5 km. Het is een open groep. Dus aanschuivers zijn van harte welkom. NA afloop is er de mogelijkheid om een kop koffie of thee te drinken

 • i Wijkrestaurants Nijmegen Sterker sociaal werk

  U kunt mee-eten in een wijkrestaurant van een zorgcentrum of activiteitencentrum bij u in de buurt. Zo kunt u gezellig samen eten met anderen. U kunt kiezen uit verschillende locaties en u bepaalt zelf hoeveel dagen van de week u wilt komen. Als u wilt, kunt u de twee maaltijddiensten ook combineren: sommige dagen eten in het wijkrestaurant en andere dagen thuis met de Maaltijdservice.

  Wijkrestaurants locaties:

  • De Meiberg, Meijhorst 7201a
  • De Toermalijn, Jadestraat 116
  • De Dageraad, Weezenhof 91101 (niet voor wijkbewoners)