• i Cursussen ZZG Nijmegen

  ZZG zorggroep organiseert regelmatig de cursussen:

  • Vergeetachtigheid of dementie?
  • Duidelijkheid over dementie. De kosten voor deze cursus bedragen € 25,-
 • i Huisarts over omgaan met dementie

  Dementie is een ziekte waarbij verschillende hersenfuncties achteruitgaan. Daardoor ontstaan problemen met het geheugen, het herkennen van mensen, dingen en de omgeving, het spreken en begrijpen, het uitvoeren van handelingen, het plannen en organiseren. Ook het gedrag en de persoonlijkheid kunnen veranderen. Er kunnen problemen ontstaan in het dagelijks leven: in het huishouden, het werk, slaapritme en in gesprekken met huisgenoten en andere mensen.

 • i Huisbezoek door wijkverpleegkundige ZZG Nijmegen eo

  Herkent u de volgende vraag: Wat is er met mij of mijn naaste aan de hand? Of heeft u een niet pluis gevoel? Loopt u aan tegen ander gedrag van uw naaste? De wijkverpleegkundige komt graag bij u thuis.

  Tijdens een of meerdere gesprekken bespreekt u samen in alle rust de situatie, de problemen die dat met zich meebrengt en mogelijke oplossingen.

 • i Ouderenadviseur gemeente Beuningen

  De ouderenadviseur is een deskundige op het gebied van welzijn, wonen, zorg- en dienstverlening en werkt onafhankelijk van de instellingen die zorg en diensten leveren. De ouderenadviseur geeft, indien gewenst, voorlichting, informatie en verdere ondersteuning.

 • i Ouderenadviseur gemeente Groesbeek

  Als uw leeftijd een woordje meespreekt, komen er soms vragen op en kun je een steuntje in de rug wel gebruiken. Dan is de ouderenadviseur van Forte Welzijn er voor u.

 • i Ouderenadviseur gemeente Heumen

  De ouderenadviseur heeft een wegwijsfunctie en ondersteunt bij het vinden van de juiste hulp of zorg. Ouderen met dementie en hun mantelzorgers kunnen meer moeite hebben om problemen op te lossen. De ouderenadviseur helpt bij het verhelderen van de vragen en/of problemen en zoekt mee naar de juiste oplossingen en voorzieningen. Zij is goed op de hoogte van de sociale kaart in uw gemeente Heumen.

  Bij een niet pluisgevoel, of een vermoeden van dementie kan de ouderenadviseur een rol vervullen als opstap naar ondersteuning.

 • i Ouderenadviseur gemeente Nijmegen (1)

  Heeft u het vermoeden dat er iets anders is dan anders? Heeft u twijfels over het gedrag of geheugen van uzelf of uw partner? Dan is het goed om daar eens met iemand over te praten. Dat kan een iemand uit uw familie zijn, maar dat kan ook met een ouderenadviseur.

 • i Polikliniek Geriatrie Radboudumc Alzheimercentrum

  Op de polikliniek worden patiënten met milde geheugenstoornissen en dementie behandeld en begeleid. De polikliniek is onderdeel van het Geheugendagcentrum Geriatrie.

 • i Zorgtrajectbegeleiding (1)

  Als u twijfelt over wat er aan de hand is dan kan de zorgtrajectbegeleider u wegwijs maken. Hij of zij weet waar u hulp kunt krijgen voor nader onderzoek. De zorgtrajectbegeleider houdt contact met u gedurende het proces van dementie.